Morel

Ranskassa, Haut-Juran luonnonpuiston sydämessä sijaitseva Maison MOREL, on valmistanut silmälasien kehyksiä jo neljän sukupolven ja 140 vuoden ajan.

Itsenäistä sukuyritystä ohjaa edelleen intohimo ikonisten lasien luomiseen ja ympäristön kunnioittamiseen. Yritys on aina kunnioittanut myös suunnittelijoiden vapautta ja nykyisin yrityksellä on Ranskan suurin silmälasien suunnittelukeskus. Keskuksessa lasien suunnittelijat, väristit ja graafiset muotoilijat työskentelevät käsi kädessä yli 700 mallin luomiseksi vuosittain.

Maison MORELilla on myös oma hyväksytty laatulaboratorio, jota johtaa Alutecin kouluttama tutkimus- ja kehitystyöryhmä. Siellä tutkitaan kaikki kehysmallit ja niiden jokainen elementti analysoidaan: mm. saranoiden luotettavuus, mekaanisten osien kestävyys ja asetaatin lujuus. Morelin kehykset tulevat markkinoille vasta, kun ne ovat läpäisseet kaikki intensiiviset ja vaativat laatulaboratoriotestit.

MOREL on kehittänyt myös patentoidun saranan, joka liitetään kehykseen ilman ruuveja tai hitsausta. Sen idea on lähtöisin ”Design to function” suunnittelusta: Mikään ei ole tarpeetonta, kaikki on harkittu niin, että jokainen elementti palvelee tehtäväänsä.

MORELin kehykset ovat saaneet lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia ja palkintoja. Mm arvostetut Red Dot Award, If-muotoilu ja Silmo d’or -palkinnot.

 

Fenno Optiikka Tapiola 

Kauppakeskus Ainoa (kivijalka)
Länsituulentie 5, 02100 Espoo

Aukioloajat
ma-pe klo 10.00 -18.00

Puhelin  09 4555503